G

A

R

E

K

I

Hello Dude! Welcome to my Blog!
The place where I keep my secrets!
I'm just a man who loves
Anime, Japan
I hope you enjoy the journey through my life and adventures!
and do not leave without comment! Thanks for the visit
Follow + Dashboard
: See you soon...!


|
K∀RNEV∀L

Ayah.. Emakk.. :'(
posted at: Tuesday, 22 May 2012 | 2:04 am | 3 Love! | Your Opinion?


Aku tak di lahirkan dalam keluarga yang susah dan jugak keluarga yang tak senang. Aku berasal dari keluarga yang sederhana. Ayah selalu bagi apa yang along nak. Even sometime ayah cakap ayah takde duit. Aku still memberontak nak jugak. Mak selalu marah along bila orang buat benda yang mak tak suka. Terutama merokok. Along tahu tu mak. Along cuba nak berhenti. Secara jujur aku bukan seorang anak yang baik. Tak tahu kenapa lepas tengok mak cik terbaring kat tepi jalan tadi aku rasa macam nak menangis. Tapi depan kengkawan aku gelak. Bila depan kawan aku act cool je. Padahal.. "AYAH DUIT ALONG DAH HABIS" ni la text yang sering aku bagi bila aku ada kat kulim. Layan ayah macam banker. Ayah hantar aku belajar jejauh dengan harapan aku belajar bersungguh sungguh. Tapi aku buat apa ? Mak selalu cakap duit ni jangan beli rokok. Tapi aku buat apa ? Ayah selalu cakap jangan keluar malam. Tapi aku buat apa ? Mak cakap naik moto hati hati. Tapi aku masuk hospital berapa kali sebab accident ? Aku selalu lawan cakap mak berapa kali, Aku buat buat tak dengar cakap ayah berapa kali ? Dari aku lahir sampai aku sembilan tahun ni berapa kali dah aku menyusahkan ayah aku ?  Berlambak menimbun kot. Ni result aku confirm teruk. Aku tak dapat bayang kan macam mana rupa ayah aku kalau aku cakap result aku. Tapi tak boley nak sorok jugaak. Orang cakap benda da lepas da tak boley nak buat apa. Tak tahu kenapa bila orang tanya aku pasal result aku rasa macam tersentak. Maybe sebab aku banyak main masa belajar dulu. Banyak dapat amaran dari lect. Banyak ponteng. Apa reaksi ayah dan jugak emak kalau dia tahu aku punya perangai macam hapee je -,-'' seriusly i need a shoulder to cry. i need someone to share this things. I need someone yang boleh dengar penyesalan bodoh aku ni. Aku bodoh. Bodoh sebab tak boley jadi anak yang baik. Adik aku tadi cakap "ALONG KALAU KAU NAK BUAT SOMETHING INGAT MAK AYAH KAY" Adik aku sendiri cakap macam tu. Tersentap kejap. Then anis tanya result aku. Lagi la nak meleleh  air mata ni. Dengar pulak lagu ayah dan ibu. Lagi la triple miple aku nak melalak. Air mata pun da menitis sikit :'( Aku Muhammad Hafiz Bin Mohd Tuah memang seorang insan yang tak reti nak bersyukur. Seorang yang bodoh yang tak reti menghargai sesuatu. Seorang budak yang buat something tak fikir impak yang bakal aku dapat. Apa yang ada kat otak aku sekarang " KALAU LAH AKU BOLEY PATAH BALIK MASA" Benda kalau ni memang best. Nak cerita pasal KALAU ni babi pun terbang. Mak along mintak maaf. Ayah along mintak maaf. Orang segan nak cakap dedepan. Orang tahu ayah selalu baca blog along. Along tak berani nak cakap sebab tu along tulis. Along nak cakap sorry sangat. Result along maybe teruk kot, Sorryy. Huhuhu.


*mak along mintak maap


*ayah sorry jugak

I heart both of them a lot !



3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

masih tak lambat lagi nak berubah (: sementara ada ni , buat la parents happy ;D jgn mnyesal kemudian hari .

22 May 2012 at 07:40  
Blogger Zak ajew said...

Ibu dan Ayah mane Yang x syang kan anak,Berubah la ,SElagi ,mereka berdue masih brade di depan kaw,,sblom terlambat,kalau kaw ade masalah kaw bole bagitaw ak,ak sntiase ade tok kawan2

22 May 2012 at 11:24  
Blogger Hafiz said...

Terharu :(

22 May 2012 at 12:01  

Post a Comment

Back to the Blog?

The Past
Home