G

A

R

E

K

I

Hello Dude! Welcome to my Blog!
The place where I keep my secrets!
I'm just a man who loves
Anime, Japan
I hope you enjoy the journey through my life and adventures!
and do not leave without comment! Thanks for the visit
Follow + Dashboard
: See you soon...!


|
K∀RNEV∀L

Thanks.
posted at: Wednesday, 8 February 2012 | 5:43 pm | 2 Love! | Your Opinion?


LIFE IS HARD. Itu kate orang putih tapi orang melayu cakap "Hidup ni penuh cabaran" . Kalau nak dengar orang MELAKA cakap pulak " Hidup ni susahh nauuu wei " Bermacam gaya dan bermacam telatah. Memang betul pun apa yang die orang cakap. Di sebabkan kesusahan dalam hidup ni la kita perlukan teman di samping kita. Selain family,kita perlukan kawan di samping kita. Friend ada banyak jenis. Ada yang jenis senang pergi dan senang datang. Bak kata BRUNO MAR, "EASY GO, EASY COME " sometime adew jenis kawan yang macam tu. Bila  senang je mula la meleset leset kat kita, Nak pinjam itu ini.. Bila susah, macam palesit hilang. Ohsemm right. Tu la kehidupan maju zaman sekarang. Kawan kawan camni kita patut buang je. Bak kate team ONE DIRECTION. "Get out get out, get out of my head " Tapi kan aku kira beruntung kot adew teman sahabat dan friend yang baik di sekeliling aku. THANKS GOD BECAUSE GIVE THEM TO ME.   Susah senang korang ada je dengan aku. Like today, i know something yang sangat menyakitkan aku. Yeah, sangat menyeksakan. But thanks god, Hamba ALLAH YANG BERGELAR KAWAN sentiasa ada untyk mendengar maslah yang aku ada. Raes is the most important person to me, He like a brother to me. Yeah, ujian yang kau terima maybe lagi besar dari aku. Kau idola aku wei, Sebab kau sentiasa kuat nak hadapi semua ujian yang di beri oleh yang kat atas tu. Ohsemm. You're my truly brother. Even aku dah buat something yang sangat menyedihkan. But still kau ngaku aku kawan. Yeah, today aku admit aku nangis. So what ? Orang cakap nangis merupakan salah satu cara yang boleh buat kita lega selega leganya. Tak semua maslah yang kita boleh pendam. Kalau di pendam memang menusuk kalbu la kan rase die. Rasa dia macam mana ? Ambik pisum then kau cucuk tangan kau berulang kali. Yeahh, sangat lah ohsemm rase die. Di saat aku sedih melalak, aku di kurniakan seoarang insan yang hebat. Sentiasa buat aku gelak even tak kene tempat. Joker terbaik bagi aku. FARHANAH MANSOR. she is the one who can make me laugh even maslah yang aku adew setinggi gunung kinabalu. Dia ada kelebihan tu, so everytime aku sedih. Dia buat aku gelak.Macam gua yang gelap, tetiba adew lampu kat tengah tengah. Ohsemm kan ? terang je gua tu. So she like  the light in my life. The next important person to me is Shahrezat Yanwizan. Budak gemok perasan comel. He like a bro to me. Kat kulim ni sapa je yang tak kenal die. Konon nye top la. hee. Sometime die ada jugak bagi pendapat kalau aku dew probs. Dia cool je even dia sendiri ada maslah yang tak terhurai. Ohsemm kan dia. Memang la ohsemm. Ijatt kot."The world come to life, and everything is bright,from begining to end, when you have friend by your side" Ni apa yang Demi levato cakap la kan. Bagi dia kawan nie bagi cahaya lah apa lah itu lah, ini la. Kalau dulu mesti aku cakap. " EUUUWWW, PLEASE LA DEMI. KAWAN BAGI KAU CAHAYA ? " *demi-nama demi levato. Tapi sekarang kalau MISS DEMI says bout friend give her light. Aku dah boley thumbs up kat die. THANKS ya kawan. nak ucap thanks sangat kat korang. Selain thanks nak cakap tenkiu jugak sebab selalu bagi sokongan kat aku. Selain tenkiu nak cakap terima kasih sebab still kawan ngan aku even taw aku macam ni. Macam ni tu macam mana ? Jawapan kat korang. Apa aku dah buat dulu. Thanks a lot yaw ! :D



2 Comments:

Blogger raes mat nor said...

ko kene kuat tenang.
ko jgan risau.aku kan kwan ko sampai bler2..
cool okay..
ko kan TENANG;)

9 February 2012 at 00:26  
Blogger Hafiz said...

Hahaha :D yeahh, nama pun TENANG. Tengs Raes <3

9 February 2012 at 01:12  

Post a Comment

Back to the Blog?

The Past
Home