G

A

R

E

K

I

Hello Dude! Welcome to my Blog!
The place where I keep my secrets!
I'm just a man who loves
Anime, Japan
I hope you enjoy the journey through my life and adventures!
and do not leave without comment! Thanks for the visit
Follow + Dashboard
: See you soon...!


|
K∀RNEV∀L

#43 politeknik
posted at: Thursday, 7 July 2011 | 11:24 pm | 8 Love! | Your Opinion?



Assalamualaikum

POli kedah wei !
Cek kat kedahh da nie
Err, mereka di sini sangat peramahh gilew kot
Kejap jewk kawan dah ramaii
B U T ! adew yang prob kat sini
Depa sume tak suke cek cakap Melaka
HOO EMM GIII !!
AKU TAK PAHAM KORANG CAKAP KEDAH !!!!!!!
Sumpah wei dye owg cakap aku pening
Act roommate aku
Grrr bile kol jewkk an
HALOOOO !! jerit jerit cam apee
Meriah la sangat kan orang utara nie
Di sini aku di panggil dengan name asal aku
Yeahh !
Name tenang mati kejap
Tapi bile balik Melaka hidup la balik
First day kat sini aku gerun gile kot
Sume tak kenal
Macam tutttt !
Tapi bile lame lame sume oke jewk
Sini la rumah aku
Shaharoni PA aku kat sini *pensyarah
Dye ibarat ibu kedua aku
GRRRR !!
“MR. REJECT”
Ape kau ?
Nak panggil aku dengan name tuwh pulakkk
Cerita dye camni taw
Aku kene panggil ke depan mase taklimat JP
Tyme tuwh budak DAT kene panggil
Aku punye la menyirap sebab depa sume panggil cek “MR. REJECT”
Macam BABA ! *haha
Tiga laki di panggil sebab unit disiplin nak tunjuk contoh
Orang pertame TERsangat lah nerd
Yang kedua aku la
Rambut tak berminyak *normal la
TAI pendek *apak kau pendek
Kasut lain *98 Inggit aku beli la
Pensyarah tanye pelajar nie boley di terima tak ?
Sume jawab reject
Pandai betul budak pompuan kat sini menyalak serupa itu anjing ea
Kadang kadang aku kecewa gak ngan budak sini
BUT perempuan jewk la
Laki oke beb
Tak pandang la budak perempuan sini
Tak masuk seh pangai dye owang
Mekap tebal gile kot
Sume tuwh palsu la cik kak oi

Aku kene tusyen kedah kat sini *free
Satu kelas tuwh orang utare *laki jewk
Aku sorang makhluk tuhan yang berasal dari MELAKA
Depa sume dok terikut na aku cakap melake
Pelik tak ?
Padahal aku sorang, depa ramai
Tapi ikut aku jugak
Silap kau la bro !
Aku tetap dengan Melaka aku taw
Puckerrr  !
Cek dok ketegak pi ngan hang sume !
Pegi mampui la ! *hahha

Orentasi penat gilew kot kat sini
Errr, mandi SEKALI sehari !
Bengong nyew senior
Sume bende nak cepat, makan berlari, nak pegi semayang kene laari
Seb bek depa sume mati tak berlari la
Alhamdulilah la orentasi dah habis
Tiga hari jewk
B U T ! macam seminggu penat dye
 Bangun kol lima then balik hostel kol dua belas
Tiga hari cam tuwh jewk


Akaun
Yeah ! kos yang sangat lah %$^%#$^$
Tapiii....
Gaji best gilew wei
Aku belaja akaun sebab gaji jewk
Basic akaun pon aku tade
Tak ke aku menempah maut name nyew ?
Tape bende sume susah
Tade yang senang pon dalam dunie nie
Pelan pelan kayuh lame lame sampai gak ke penghujung
Pensyarah sini sumpah *&%$*$#
Tapi tak sume la
Laki tanye soklan
Jawapan dye “saya tak pasti lagi la” *tak sume
Pabila perempuan tanye
Jawapan dye “nanti datang pejabat saya ye”
Woaaa ! terus pejabat
Camm *##$*%#*
Tapi sorang jewk la yang camtu
Lain sume oke bai !
Nie da lame tak update, today baru sempat update
Malam nie aku tidow sorang jewk L
Roommate tade
Dye balik rumah
Untunglah rumah dekat
Ramai jugak budak Melaka sini
Sempoi meh dye orang
Aku tetap aku
Kau nak sowh aku ubah jadi orang kedah ?
I’m sorry la bro
JJJJJJ
Over all sini sangat la seronok
Ramai kawan and sempoi jewk
Study aku nyew priority kat sini
Awek ? NO LA !
Single mingle lagi beb
No couple No trouble



Ahad da start kelas
Tak sabar gile kot nak pi belajak
Membe aku dari johor cakap
“WEI ! ASAL KAU CAKAP UTARA? “
Woaaa ! tersangat lah tension aku nie bile denga dye cakap camtu
WHY ?
Becoz aku tanak jadi macam dye orang, even utare nie meriah bile berkata kata
Kelam kabut pun adew kadang kadang *semak
Everyday kalau nak on9 kene pegi cafe
Mampos lew camni
Tape lame lame oke la kan ?


Bile start masuk poli nie aku berubah jadi baik wei *poyo gilew
Jadi skema kejap
Aku ikut peraturan
Aku tak lawan senior
Aku tak buat hal aku
Aku tak buat macam ape yang aku buat kat sekolah
Bile pensyarah tanye soklan aku jawab
“APIS APE TIPS BELAJA?”
Encik saya belaja last minit,baru la best *jawapan bodoh
Then ?
Aku kene ceramah la dengan pensyarah
Aku cakap ape yang terpendam kot *triple poyo gilew
Bateri sudah mule cam taik
Next tyme aku update lagi
Aku rindu gilew kat SEMUA orang !!
-END-

8 Comments:

Blogger aRa ❤ aFiq™ said...

awat ta paham kap utaqa?? cnang ja aih.. hehe

7 July 2011 at 23:33  
Blogger 아핏 said...

susa lahh beb,, da tentu la kamu tuwhh orang utaree.. i nie orang selatann

7 July 2011 at 23:59  
Blogger ieda CUMA said...

hg p aloq staq pala hg aku putaq! haha

8 July 2011 at 01:14  
Blogger 아핏 said...

apee nie kak.. tak pahamm laaa.. =="

8 July 2011 at 02:13  
Blogger 아핏 said...

apee nie kak.. tak pahamm laaa.. =="

8 July 2011 at 02:13  
Blogger ieda CUMA said...

haha.. saja nak bagi tak pahamm.. lalalala

8 July 2011 at 02:17  
Blogger izzie izzam said...

bhse utara..snag lah..huhu..lao lme2 dgaq pown leyh pham..

8 July 2011 at 12:40  
Anonymous i am ain said...

bertuah la kau orang kedah mesra mesra. masa aku pindah melaka . . . tak semesra orang kedah. hohoho

9 July 2011 at 12:25  

Post a Comment

Back to the Blog?

The Past
Home